“ik zal je nooit niet begrijpen”!

Over Eef Swillens

Als je mij vertelt hoe heftig het is dat je al een tijd lang haast niet slaapt begrijp ik je zonder twijfel direct in alles. Toen ik zelf in de diepste periode van mijn chronische slapeloosheid was beland en niets of niemand mij nog adequaat leek te kunnen helpen, heb ik me voorgenomen dat als ik weer oké zou zijn, ik zélf degene zou worden die wél de juiste hulp zou kunnen bieden aan anderen die dit overkomt. Die drang is ontaard in het werk wat ik vandaag de dag met veel plezier doe: Ik bied slaapcoachingtrajecten waarin we samen jouw nachten en jouw vertrouwen in je eigen natuurlijke slaapvaardigheid gaan terugvinden.

In de afgelopen 25 jaar ben ik meerdere periodes in aanraking gekomen met chronische slapeloosheid. Aanleiding was dat ik diverse heftige gebeurtenissen had meegemaakt en geen rust noch ruimte kon vinden dit gezond op te vangen. Ik was een werkende, ambitieuze, alleenstaande moeder met hoog sensitieve kwaliteiten; een uitdagende combinatie om staande te blijven in een veeleisende omgeving. De spanning die dat teweeg bracht ontaarde in een 24/7 overactief fysiek alarmsysteem. Dat gaf meerdere klachten waarvan de hoofdrolspeler chronische slapeloosheid was met een enorme impact op mijn leven. Nadat ik rond 2018 de bodem had geraakt kostte het tijd om opnieuw veerkracht en balans te vinden. Ik ben mijn missie langzaam maar zeker vorm gaan geven: Chronische slapelozen ontmoeten, een stuk erkenning en herkenning bieden en doeltreffende interventies toepassen om effectief duurzaam herstel te bereiken.

Ik heb me de afgelopen jaren compleet vastgebeten in de materie middels een diepte studie (slaap en ACT) ten behoeve van mijn eigen herstel en daarmee ook voor mijn klant. Ik heb me ontwikkeld tot Slaapcoach. In mijn verleden loopbaan was ik Bedrijfsmaatschappelijk werker, Vertrouwenspersoon en HR-Adviseur bij diverse werkgevers.

Wat mijn coachtrajecten krachtig en uniek maakt is mijn eigen, diepgaande ervaringsdeskundigheid. Nogmaals, ik heb alle kanten van chronische slapeloosheid mogen ervaren en heb het in de loop der jaren grotendeels zelf weten te overwinnen. Daarom zal ik je nooit niet begrijpen, hoe afwijkend je ervaringen, je verhaal of vragen ook zijn over je complexe emoties, spanningen of gedachten die gepaard gaan met het slaaptekort. Ondertussen heb ik meerdere mensen succesvol naar slaapherstel kunnen begeleiden.

Naast het individueel coachen schrijf ik inhoudelijke columns als gastschrijver van Slaapwijzer.net, de website van Slaapdeskundige William van der Klaauw: (www.slaapwijzer.net/artikelen)

Maak een afspraak