Slaap verbeteren is meer dan alleen de spelregels van slaaphygiëne toepassen. In essentie gaat het om het hervinden van vertrouwen in je eigen natuurlijke slaapvermogen.

Slaap verbeteren is meer dan alleen de spelregels van slaaphygiëne toepassen. In essentie gaat het om het hervinden van vertrouwen in je eigen natuurlijke slaapvermogen.

Persoonlijk traject slaapcoaching

Intake

We starten met een oriënterend intake gesprek en het traject eindigt met een persoonlijk duurzaam plan waar je voor de rest van je leven iets aan hebt. Daar tussenin hebben we sessies waarin je veel leert over slaap en wat realistische verwachtingen voor jouw persoonlijke slaapritme zijn. We ontrafelen jouw slaapprobleem en uiteindelijk weet je wat te doen en laten om weer consequent betere nachten te maken.

De sessies 

In de sessies blijven we steeds goed in contact met wat voor jou op dit moment relevant is. Het gaat wat mij betreft grotendeels om jouw reactie op de slapeloze nachten. Wat voel je, denk je en wat doe je als je merkt dat je wéér wakker ligt en de slaap maar niet kan vatten? Zijn deze reacties helpend? Dat je het makkelijker voor jezelf kunt maken en dat je meer ontspanning, ruimte en kalmte in de situatie kunt brengen is iets dat je al in je hebt. Ik leid je naar je eigen persoonlijke innerlijke vermogen, wijsheid en kracht om zodanig te kunnen anticiperen dat je weer een goede bodem legt voor goede nachten.

Naast hele concrete tips en adviezen die praktisch toepasbaar zijn om slaapverstoorders uit te bannen, werk ik met krachtige oefeningen, methoden en technieken (met name ontleend uit ACT) op zowel fysiek als cognitief vlak.

Slapeloosheid komt niet alleen

Slapeloosheid is een symptoom en komt als een gevolg van iets anders. Dus de vraag -Wat komt de slapeloosheid je vertellen?  (wat ligt er nu écht aan de basis op een dieper niveau) is een hele essentiële. Voor dit belangrijke bewustwordingsproces creëer ik ook de nodige ruimte.

Duur van het traject 

De ervaring leert dat zo’n 8 sessies voldoende zijn. Maatwerk boven alles dus het kan zijn dat we afwijken.

Duurzaam goud in handen 

Uiteindelijk heb je na het traject de voor jou relevante kennis ten behoeve van jouw optimale slaapgedrag. Daarnaast heb je je diverse technieken, methoden en oefeningen eigen weten te maken, die je steeds weer kunt toepassen, mocht slapeloosheid zich in de toekomst nog eens aandienen. Je bent in staat je slaapkwaliteit duurzaam hoog te houden, aan te voelen wat er mis ging als er toch weer eens slechte nachten zijn en je weet hoe te anticiperen om de regie weer terug te pakken.

(Als jouw slapeloosheid een medische achtergrond heeft zal ik uiteraard adviseren dit via een medisch specialist te laten behandelen).

Maak een afspraak